L’Alcalde de Chiclana de la Frontera visita les instal·lacions de Salesians Campano

0
49

L’alcalde de la localitat gaditana, José María Román, i el director de titular de Campano, Juan José Jiménez, van donar a conèixer les instal·lacions i oferta educativa de la presència salesiana durant una visita emmarcada en les VIII Jornades de portes obertes de presentació dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Cicles de Formació Professional Bàsica amb què compten.

Aquestes jornades s’han desenvolupat els dies 16 i 17 de maig en horari de 9 a 14 hores. Durant els dies assenyalats els alumnes dels centres educatius de Chiclana i Conil han tingut l’oportunitat de conèixer com es treballa a Campano des dels Cicles Formatius amb què compta, així com el desenvolupament dels mateixos. “D’aquesta manera, pretenem que totes les persones interessades puguin veure de primera mà tot allò relacionat amb els Cicles Formatius amb què comptem perquè així puguin decidir on volen realitzar els seus estudis”, declara Juan José Jiménez.

L’alcalde ha volgut mostrar així el suport de l’ajuntament per a qualsevol iniciativa que sigui beneficiosa per a Chiclana, i especialment per a la comunitat educativa. En aquesta trobada va ser-hi present la regidora de Foment i Ocupació, així com el regidor d’Educació, i van coincidir en la necessitat de desenvolupar aquest tipus d’activitats; exalçant la casa de Campano per les múltiples iniciatives que posa en marxa a l’àrea gaditana. “Campano és Chiclana i Chiclana és Campano”.

Aquesta visita també ha servit per apostar pel protagonisme juvenil ja que han estat els mateixos alumnes els que han ensenyat a tots els visitants quines són les activitats que es desenvolupen, així com els projectes que ells mateixos engeguen durant el curs.

«No només us mostrem el costat ‘intel·lectual’ dels ensenyaments, també us mostrem tota la sèrie d’activitats lúdiques i formatives a nivell personal que es desenvolupen durant els dos anys d’estada al centre», afegeix Juan José Jiménez sobre el dia a dia al centre després de les vuit edicions d’aquesta trobada.

UNA CASA AMB MÉS DE 100 ANYS D’HISTÒRIA

L’origen de Campano es remunta al 1883, quan els marquesos de Bertemati, veïns de Jerez, van comprar la devesa de Campano i hi van fundar la Colònia Vitícola. Anys més tard, el 1938, el Bisbat de Cádiz va autoritzar l’obertura de la Casa Salesiana de Campano, que va constituir mesos més tard la Sociedad Anónima Colonias y Enseñanzas Agrícolas, l’edifici del qual tenia capacitat per allotjar uns 150 interns estudiants d’agricultura, més els 50 de les dues classes preparatòries.

El 1942, arribaven a Campano els primers dotze alumnes interns de l’Escola Agrícola Salesiana San Juan Bosco, nombre que va anar en augment fins a la finalització de l’obra de construcció de l’edifici del col·legi. El 1950, el Ministeri d’Agricultura li va concedir el títol d’escola col·laboradora, i l’any següent va ser reconegut i homologat com a centre d’Ensenyament Mitjà per impartir el Batxillerat Agrícola Ramader en la modalitat d’Enologia. D’aquesta manera es va convertir en un col·legi privat que durant més de 23 anys seria un centre de referència obligada en el marc de l’ensenyament mitjà a Andalusia.

Amb la Llei General d’Educació del 1970, el col·legi de Campano va iniciar un nou camí amb l’Ensenyament General Bàsic i la implantació de la Formació Professional, alhora que es creava, en règim d’internat, l’escola llar.

La entrada L’Alcalde de Chiclana de la Frontera visita les instal·lacions de Salesians Campano se publicó primero en Salesianos España.