La tasca docent de Salesians Cartagena premiada al VI Concurs d’Experiències d’Innovació i Bones Pràctiques en Serveis Socials de l’ONCE

0
33

La tasca docent de Salesians Cartagena, en la seva docent Paqui Noguera, va ser premiada en el VI Concurs d’Experiències d’Innovació i Bones Pràctiques en Serveis Socials de l’ONCE en un acte que va tenir lloc al Saló d’Actes de la Direcció de Suport de l’ONCE a la localitat murciana el dia 19 de maig.

El projecte d’innovació educativa: ‘com ser un company-guia’, que consisteix a dur a terme l’acompanyament d’un alumne amb discapacitat visual amb l’objectiu d’aconseguir que tingui autonomia en els desplaçaments pel centre, va ser reconegut amb el premi accèssit .

Per part del centre van assistir-hi José Joaquín Coma Torres, director titular de la casa salesiana de Cartagena, María Jesús Pérez Buendía, directora de l’escola, Miguel Ángel Sánchez Pérez, director d’Educació Infantil i Primària, Paqui Noguera Pérez, mestra de Pedagogia Terapèutica premiada, José Antonio Caro Terrón, tutor de l’alumne al curs actual, María Matilde Sánchez Bastida, tutora de l’alumne del curs passat, la família d’Andrés Ros Teruel, juntament amb la vintena de companys.

Entre els responsables executius van acudir-hi Virginia Castellanos, Directora del Dpt. d’Educació, Ocupació i Braille, Ana Mª Llaurado, Cap del Dept. d’Atenció Educativa, Mariluz Menéndez, Directora CRE Alacant, Juan C. Morejón de Girón, Delegat Territorial de l’ONCE a la Regió de Múrcia, Teresa Lajarín, Presidenta del Consell Territorial de l’ONCE a la Regió de Múrcia, Nuria Vidal Carpio, Cap del Dept. de Serveis Socials de la Delegació Territorial de l’ONCE a Múrcia, i Gemma Pozo Arenas, Directora de la Direcció de Suport de l’ONCE a Cartagena.

Aquest projecte, que va començar el curs 2020-21 amb un treball individual d’orientació i a través de xerrades i dinàmiques de sensibilització per a un curs de referència, va continuar durant el curs 2021-22 amb la inclusió de tot l’alumnat i les famílies de l’etapa de Primària, a través de xerrades de sensibilització. En aquell moment, Andrés, alumne amb discapacitat visual, explicava als companys com podien ajudar-lo i en què consistia ser un company-guia.

Actualment el centre salesià treballem que sigui el mateix alumne, a través del que escolta al seu voltant, qui cridi l’atenció dels companys que passin per demanar-li ajuda. «És un projecte viu, que continua actiu, ja que la nostra finalitat és que l’alumne faci de manera autònoma el desplaçament», comparteixen des del centre salesià.

La entrada La tasca docent de Salesians Cartagena premiada al VI Concurs d’Experiències d’Innovació i Bones Pràctiques en Serveis Socials de l’ONCE se publicó primero en Salesianos España.